sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Punainen kuin veri




Luin kirjan Punainen kuin veri, joka on Salla Simukan trilleritriologian ensimmäinen osa.

Lahjaksi saatu kirja oli jännittävää luettavaa ja jäin sitä lukiessani heti koukkuun. Erityisesti pidin siitä, kun henkilöhahmona Lumikki ei ollut mikään heikko nyhverö, joka tunkee nenänsä joka paikkaan. Päinvastoin Lumikki on vahva ja fiksu, eikä halua sekaantua asioihin, jotka eivät hänelle kuulu.

Kirja alkaa kun Lumikki Andersson löytää ilmaisutaitolukion pimiöstä verestä pestyjä seteleitä ja hänet tempaistaan keskelle kansainvälistä huumekauppaa yhdessä rahojen alkuperäisten löytäjien  Tuukan, Elisan ja Kasperin kanssa. Rahojen alkuperän tutkinta johtaa lopulta salaperäisiin Jääkarhunjuhliin. Tapahtumat sijoittuvat talvisen Tampereen keskelle.

Kirja oli suunnattu nuorille aikuisille. Se oli mukavan erillainen ja erottuu omassa lajissaan kerronnallisesti ja personallisuudellaan. Suosittelen kirjaa kaikille jännityksestä nauttiville. Itse pidin paljon kirjasta, koska se oli realistisen tuntuinen, vaikka tosielämässä tapahtumat olisivat aika epätodennäköisiä. Lisäksi pidin kirjan ulkoasuun liittyvästä viehättävästä yksityiskohdasta: kirjan sivujen reunat olivat punaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti